Wat is het land van herkomst van de JUMAM haarproducten?

De JUMAM natuurlijke haarproducten: Herbal Shampoo, Herbal Conditioner, Herbal Repair Shampoo 6+ en Herbal Haarwortel Lotion zijn ontwikkeld door Denegri & Degeling (Alkmaar, Nederland) en geproduceerd in samenwerking met Laboratorium Jumam (Lima, Peru). Elk ingrediënt in de formules van onze haarproducten is onderzocht en geverifieerd in de database van de Environmental Work Groep (EWG-USA).

D & D logo

www.jumamperu.com

www.ewg.org/skindeep

peru              

Wat is de samenstelling van deze haarproducten?

De JUMAM haarproducten bevatten krachtige plantenextracten en natuurlijke oliën uit het hooggebergte van DE ANDES: brandnetel, basilicum, rozemarijn, waterkers, venushaar, maca, avocado en macadamia. De formules zijn vrij van belastende chemicaliën zoals parabenen, sulfaten (SLS/SLES), polyethylene glycol (PEG), alcohol en parfum.

Wat zijn de voordelen van deze natuurlijke haarproducten?

* De Herbal Shampoo gemaakt met een hoge concentratie van brandnetel versterkt de hoofdhuid, bevordert nieuwe haargroei en voorkomt haarverlies. Geschikt voor ieder haartype en voor dagelijks gebruik. Het verzacht jeukende, droge en geirriteerde hoofdhuid en versterkt de haarwortel en haarzakje.

* De Herbal Conditioner bevat brandnetel, macadamia en avocado oliën om het haar te voeden, hydrateren en te herstellen. Het werkt als een antioxidant om uw haar en hoofdhuid te beschermen tegen omgevingsverontreiniging (environmental damage).

* De Herbal REPAIR Shampoo 6+ heeft een unieke samenstelling met 6 krachtige plantenextracten: basilicum, rozemarijn, waterkers, venushaar, brandnetel en MACA, rijk aan vitaminen, mineralen en antioxidanten om uw haar en hoofdhuid geheel te revitaliseren. Een fantastische oplossing te gebruiken als een spa/wellness behandeling 1-3 keer per week gedurende alle seizoenen.

* De Herbal Haarwortel Lotion met een krachtige brandnetel is een welkome toevoeging en effectieve behandeling om haarverlies te bestrijden en nieuwe haargroei te bevorderen. Na het wassen een kleine hoeveelheid aanbrengen/sprayen en de hoofdhuid zachtjes masseren. Niet uitspoelen.

Waarom zijn de JUMAM haarproducten vrij van Sulfaten (SLS/SLES), Parabenen, Polyethylene Glycol (PEG), Alcohol en Fragrance/Parfum?

Het is ons doel om u JUMAM natuurlijke haarproducten aan te bieden vrij van deze chemicaliën die, door langdurig gebruik, uw hoofdhuid en haarwortels beschadigen zoals: irritatie, allergieën, droogheid, haarverlies, roos en eczeem.

Dus kijk altijd goed naar de ingrediënten op de verpakking !

Sulfaten: Sodium Lauryl Sulfate/Sodium Laureth Sulfate (SLS/SLES)

Dit is een zogenaamde haarschuimer. Een agressieve stof die ook in lage concentraties een irriterend effect heeft op de huid. Het is een goedkoop ingrediënt en wordt veel gebruikt in haarproducten.

De synthetische stoffen reinigen te sterk waardoor er problemen onstaan voor de hoofdhuid. Het College of Toxiology USA geeft aan dat SLS/SLES ongeveer 5 dagen in ons lichaam blijft nadat huid haren ermee zijn gewassen. Het wordt namelijk makkelijk door de huid opgenomen en komt vervolgens in de bloedbaan. Dit zou op termijn kankerwekkend zijn. Vaak staat SLS/SLES op een tweede plaats bij de ingrediënten, dus een grote hoeveelheid

Parabenen

Dit is een verzamelnaam voor een groep chemische stoffen: De meest gebruikte parabenen in shampoo's en conditioners zijn: Methylparabenen, Ethylparabenen en Propylparabenen.

Ze worden gebruikt als conserveermiddel in cosmetica, haarproducten en huidverzorgingsproducten om de houdbaarheidsdatum te verlengen.

Parabenen worden vaak genoemd als veroorzaker van borstkanker en zijn hormoonverstorend.

Polyethylene Glycol (PEG)

Dit zijn synthetische chemicaliën die de huid ontvetten en uitdrogen. Het tast de vochthuishouding van de hoofdhuid aan hetgeen leidt tot vroegtijdige veroudering van de huid. Zij kunnen allergische reacties en huidirritaties veroorzaken. Deze stoffen kunnen de huid binnendringen.

Polyethylene glycol bevat ernstige verontreinigingen zoals ethyloxide, lood, ijzer, kobalt, nikkel, cadmium en arsenicum. Deze metalen wil u echt niet in uw hoofdhuid, dus vermijden.
PEG's komen op de ingrediëntenlijst vaak voor met een nummer erachter. Hoe hoger het nummer van de PEG (40 en hoger) hoe groter de kans op eczeem en allergieën.

Alcohol

De meeste soorten alcohol in haarproducten drogen het haar en de hoofdhuid uit, behalve de zogenaamde vette alcoholen zoals Cetyl alcohol, Stearyl alcohol en Cetearyl alcohol.

Deze types alcohol zijn afkomstig uit vet (kokosnoot en palm) wat betekent dat ze niet hetzelfde effect hebben als andere soorten alcohol. Ze werken als een emulgator en zorgen ervoor dat water en olie kan worden gemixt. Deze types alcohol zorgen er ook voor dat conditioners uw haar een zacht gevoel geven en dat u uw haar makkelijk kunt uitkammen. Ze helpen bij het toevoegen van moisture en zorgen ervoor dat de moisture niet uit uw haar gaat.

Juman Herbal Conditioner bevat alleen Cetearyl alcohol.

Fragrance/Parfum

Een van de meest voorkomende ingrediënten in haarproducten is geur. Als een shampoo lekker ruikt, wordt ‘ie namelijk meer verkocht". Toch kan de geur allergische reacties op de hoofdhuid veroorzaken.

Het grootste voordeel van shampoo zonder Fragrance/Parfum is het ontbreken van ingrediënten die de hoofdhuid irriteren.  De hoofdhuid is een deel van uw huid en kan dus ook geïrriteerd raken. Veel mensen hebben een gevoelige hoofdhuid en kunnen harde chemicaliën, parfums en reinigingsmiddelen, die in veel haarproducten worden aangetroffen, niet verdragen. Deze ingrediënten veroorzaken uitslag en irritatie en leiden ook tot roos.

Ook gekleurd haar is beter af zonder parfum omdat de kleur minder snel vervaagt.

                                                                                          *******

Een goede haarverzorging is voor iedereen erg belangrijk. Wanneer uw haar er mooi, glanzend, gezond en sterk uitziet, zegt dat namelijk ook iets over uw lichamelijk welzijn en levensstijl. Wij wensen u veel succes met uw keuze van de juiste haarproducten.

Verdere links voor nadere informatie bij:

www.heelnatuurlijk.nl

www.dr-jetskeultee.nl

www.haarstichting.nl

www.libelle.nl

www.curlyhairtalk.nl

Wat maken de plantenextracten uit DE ANDES zo bijzonder in de JUMAM haarproducten?

De plantenextracten en oliën komen uit de Zuid-Amerikaanse ANDES waar ze groeien op een gemiddelde hoogte van 2500 meter.

Als gevolg van een ideaal koud klimaat en een bodem rijk aan mineralen bevatten deze geselecteerde plantenextracten grote hoeveelheden vitaminen, mineralen en sporenelementen.

De volgende vitaminen worden aangetroffen in de JUMAM plantenextracten: A, B, B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, D, E en K.

De mineralen : Calcium, Kalium, Magnesium, Natrium, Zwavel, Aminozuren, Eiwitten, Foliumzuur en Fosfor.

De sporenelementen: Mangaan, Ijzer, Zink, Koper en Selenium.

De plantenextracten die gebruikt worden in de JUMAM haarproducten bevatten hoge concentraties van extracten die niet worden aangetroffen in gelijksoortige producten.

Het uiteindelijk resultaat is een natuurlijke verbetering van uw haar, hoofdhuid en haarwortels. En daar is het tenslotte om te doen !

Verdere links voor nadere informatie bij:

www.voedingscentrum.nl

www.thehairlust.nl

www.dehippevegetarier.nl

www.healthyvega.nl

www.supplementguide.nl

www.rain-tree.com

www.naturesbestcosmetics.nl

www.mens-en-gezondheid.infonu.nl

#natuurlijkehaarproducten #vrijvanparabenen  #vrijvansulfaten   #vrijvvanalcohol  #vrijvansulfaten  #vrijvanparfum  #vrijvanPEG

#krachtigeplantenextracten  #DeAndes  #mooihaar  #gezondhaar  #sterkhaar  #gezondlevensstijl  #ontwikkeld  #Alkmaar  #GusWim

#Jumam  #DenegriDegeling